Het Schrijfcafé en een band opbouwen

Als je dingen met mensen samen doet, bouw je een band met elkaar op. Dat geldt ook voor plekken. Iedereen heeft herinneringen aan speciale plekken. Dat is dan ook het thema van deze maand in het Schrijfcafé. En dat heeft alles te maken met de nieuwe plekken waar we het Schrijfcafé aanbieden!

Woensdag 3 februari waren Liesbeth Mende en ik voor het laatst met ons groepje in Café Donner. In juli 2015 zijn we hier gestart met het Schrijfcafé. Het was een fijne plek. Het werd drukker in het café (wat natuurlijk goed nieuws is voor het café), maar onze groep groeide ook en ze wilden toch echt elkaars schrijfsels horen. We liepen tegen een grens aan van elkaar kunnen verstaan zonder de andere gasten teveel te storen. We besloten om te verhuizen en namen afscheid van deze plek. In maart starten we in de Centrale Bibliotheek Rotterdam (Blaak)! En we starten 17 februari in de Bibliotheek in de Korenbuers in Schiedam! En in april gaan we ook naar de Bibliotheek in aan den IJssel in Capelle aan den IJssel!

IMG-20160114-WA0017

Als afscheid van Café Donner een gedicht:

Dag

Kopjes rinkelen.
Een plastic zakje kraakt.
In een concert van stemmen
worden woorden ontrafeld.
Er groeien parelsnoeren
van herinnering.

In staccato en glissando
ontstaat een ritme
in schrijvende pennen
onder jasjes en truien met etiket.

Kopjes rinkelen.
Een rilling loopt over mijn rug.
In de geur van versgemalen koffie
spiegelt een glad tafelblad
een glimlach
om archiefdozen en toiletpapier.

© Carla Scheepe-Belksma

Tot kijk aan één van de schrijftafels!