Even voorstellen

Ik ben Carla Scheepe-Belksma, geboren in 1972. Hier onder kan je iets over mij lezen.

Taal begint in de voetstappen van het leven. Al vanaf mijn kinderjaren ben ik bezig geweest met taal. Soms bewust, soms onbewust. Ik vond het heerlijk om taalspelletjes te doen en had een hele waslijst verzameld met zinnen als “De venter liep over de weg naar Deventer en toen was de vent er”. Ook was ik gek op “gevulde koeken” zoals chocolade – taart – schep.

Jarenlang heb ik rondgezworven op weg naar mijn eigen taal. In mijn verhaal staat dat ik op zee werkte, in de techniek en in het onderwijs. In mijn laatste baan gaf ik les in het elektropracticum van de zeevaartopleiding in Rotterdam. In de techniek en het onderwijs hield ik me naast het uitvoerende werk ook altijd bezig met allerlei teksten, niet alleen inhoudelijk. Aan cursusgidsen, nieuwsbrieven, dictaten, practicumopdrachten en toetsten kon ik mijn honger stillen voor het optimaliseren van de taal en layout. Want het oog wil ook wat.

Met taal kan je spelen.
In mijn beleving is het spelen met taal voor kinderen van twee tot honderdtwee! Ik geef daarom niet alleen les aan kinderen, maar ook aan volwassenen en ouderen. Je kunt knutselen met woorden en tekenen met letters. Maar waarom zou je dat doen? Omdat het leuk is én omdat je er wat van leert! In mijn cursussen en workshops spelen we daarom met taal en word je wijzer met woorden. Je leert nieuwe woorden of je leert woorden beter begrijpen. Je leert je gevoelens en gedachten uiten met woorden en met tekeningen. Je vergroot daarmee je zelfvertrouwen. Je luistert naar verhalen en gedichten en leert ze ook zelf schrijven. Je leert iets over vlakverdeling en materiaalgebruik en over het maken van handgemaakte boeken. Want jouw woorden zijn het waard om in een boekje te staan.

Nu heb ik mijn eigen bedrijf: Eigen Wijze Woorden.
Want woorden stromen hun eigen weg en als moeder vond ik een plek voor mijn taal door zelf te gaan schrijven en mijn schrijfsels te delen in voordrachten en boekjes. In die periode ontdekte ik de Taaldrukwerkplaats in Rotterdam. Alleen al het woord ‘taaldrukwerkplaats’ vond ik intrigerend, magisch. Daar heb ik de methode geleerd om meer te doen met mijn passie voor taal: taaldrukken. En die liefde wil ik graag delen. Ik wil jou de kans geven om je eigen taal en je eigen verhaal te ontdekken. Jouw verhaal is uniek en het waard om vol trots te delen. Omdat ik het zo mooi vind om te zien als jij iets nieuws leert of iets ontdekt, zet ik mij met hart en ziel in met Eigen Wijze Woorden.

Rotterdam,
Carla Scheepe-Belksma

 

Een gedachte over “Even voorstellen

  1. Leuke site,
    ik heb er veel van opgestoken.
    Heb zelf een Kamishibai voor onze kleinzoon.
    Nu nog de verhalen, en sprookjes erin.

    Is ook echt leuk om met volwassen te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *