Het Schrijfcafé

logo-schrijfcafe

Bij het Schrijfcafé krijgt u inspirerende opdrachten en schrijft u ter plekke gedichten en korte verhalen. U leest voor en luistert naar elkaars teksten. Carla en Liesbeth begeleiden het schrijfproces. Voor beginnende en meer ervaren schrijvers.

Direct aanmelden? Scroll naar beneden voor het formulier.

De locaties van het Schrijfcafé zijn een inspirerende plekken waar u zich gauw thuis voelt. Veel lezers zijn schrijvers en andersom. Wat is er mooier dan tussen prachtige boeken, in een ongedwongen sfeer en onder het genot van een heerlijke kop koffie uw eigen hersenspinsels op papier te zetten?

“Voor mij is het ook een beetje een stok achter de deur. Er zijn altijd klusjes om het schrijven uit te stellen.”

Er zijn verschillende momenten en locaties waar u uit kunt kiezen met elk hun eigen sfeer. U bent welkom om aan te schuiven bij een van onze andere Schrijfcafé’s als u een keer niet naar uw favoriete locatie kunt komen.

Wanneer en waar?
Elke 1e woensdag van de maand
 van 10:15-12:15u te vinden op de 1e etage van de winkel van boekhandel De Slegte (Hoogstraat 141)
Elke 3e woensdag van de maand van 10:15-12:15u in Bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145, Schiedam.
Laatste vrijdag van de maand van 10:15-12:15u in Bibliotheek aan den IJssel, Stadsplein 39, 2903 HH Capelle aan den IJssel.

Alle locaties zijn uitstekend bereikbaar met auto, fiets en OV.
Kijk in de agenda voor de exacte data.
Kosten? €12,50 per bijeenkomst inclusief een kopje koffie of thee (gepast betalen!).
Aanmelden? Onderaan deze pagina vindt u een inschrijfformulier. Wij vinden het fijn als u zich van tevoren aanmeldt, maar u mag ook om 10:15u aanschuiven.
Meenemen? Fijne pen en papier.

Liesbeth Mende publiceerde o.a. de roman Afhaalmeisje (De Arbeiderspers) en de jeugdroman Blauw (Gottmer). Voor Stadslog Rotterdam schrijft ze korte verhalen over de thuiszorg en op Bladkant houdt ze een blog bij over haar schrijfproces. Ze geeft schrijfworkshops aan kinderen en volwassenen.

Carla Scheepe-Belksma is docent taaldrukken en creatief schrijven. Zij werkt vanuit haar bedrijf Eigen Wijze Woorden voor o.a. DOK Delft, het Hogedrukgebied, SKVR, Bibliotheek Rotterdam, Coöperatie VAK Delft, Pluspunt Senior en Stichting van Broek tot Boek.

Privacyverklaring