Wijze woorden

Op het gebied van communicatie kennen we een tweedeling tussen verbale en non-verbale communicatie. U zult versteld staan van de verhouding tussen deze twee manieren van communiceren! 93% van onze communicatie is non-verbaal. Hoe belangrijk is het dan ook om de schriftelijke communicatie soepel te laten verlopen. Het is fantastisch om te zien hoe mensen door een tekst bewogen kunnen worden tot het overgaan van actie. Daarnaast kunt u met teksten een onvergetelijke indruk achterlaten. Dit is dan ook precies de reden waarom ik me met Eigen Wijze Woorden volledig richt op taal en het overbrengen van mijn passie voor taal op anderen.

Gedichten en verhalen


Wellicht kent u het wel: boeken die u maar niet aan de kant kunt leggen. Sommige boeken en verhalen zijn zo meeslepend dat u er volledig in op gaat. Een goed boek zorgt ervoor dat u het jammer vindt dat het uit is. Ook gedichten kunnen mensen ontroeren of inspireren, omdat ze vaak zo uit het leven gegrepen zijn. Het schrijven van gedichten kan zelfs helpen om gebeurtenissen te verwerken en een plaats te geven in ons leven. Woorden met wijsheid kunnen u aan het denken zetten. Juist hierom is taal zo belangrijk in ons leven.

De overtuigingskracht van een citaat

Citaten zijn krachtige middelen om een boodschap of een gevoel over te brengen. Citaten zijn kort en daardoor zeer toegankelijk. De wijze woorden uit een citaat zetten mensen onbewust aan het denken. Citaten inspireren en motiveren. Op social media zien we dan ook regelmatig citaten voorbijkomen die mensen inspireren en een bepaalde gedachte of gevoel overbrengen. Ook Engelse citaten worden veel gebruikt in het Nederlands. Een mooi citaat is bijvoorbeeld: ‘Life is what happens to you while making other plans’. Onbewust ga je nadenken over wat dit voor je betekent. 

De wijze woorden van Eigen Wijze Woorden

Wilt u ook weten wat taal voor u kan betekenen? Kijk dan eens op de website of neem contact met ons op voor het plannen van een workshop of een cursus. Wij brengen graag ons enthousiasme op taalgebied op u en uw werknemers over.