Een workshop schrijven voor bedrijven

Mensen zijn gewoontedieren en houden zich vaak vast aan bepaalde patronen. Dit geeft veiligheid en het gevoel van garantie op succes. Wat eerder werkte, zal in de toekomst ook werken. De maatschappij verandert echter en klanten veranderen mee. Wilt u uw klanten op de juiste manier blijven bereiken, dan is het belangrijk om toch eens een nieuwe weg in te slaan. Een nieuwe weg met misschien valkuilen, maar zeker ook met kansen. Dit geldt niet alleen voor de markt waarin u opereert, maar ook de manier waarop u uw bedrijf door middel van correspondentie, reclame en webteksten profileert. Overweeg dan ook om eens een schrijfcursus te volgen. Eigen Wijze Woorden geeft graag een workshop binnen uw bedrijf om te helpen de vaste denkpatronen te doorbreken.

De kracht van het geschreven woord

Taal is een krachtig middel, maar wanneer dit niet goed beheerst wordt, wordt de plank volledig misgeslagen. Een boodschap komt anders over dan in eerste instantie bedoeld is waardoor er miscommunicatie ontstaat. Het is dan ook belangrijk om de manier van schrijven aan de ontvanger aan te passen. Wie is uw doelgroep en welk doel heeft u bij de tekst. Wilt u informeren of overtuigen? De inhoud van de tekst moet aangepast worden aan het niveau van uw doelgroep. Juridisch en ambtelijk taalgebruik kan mogelijk lastig te lezen zijn voor mensen die hier helemaal niets mee te maken hebben. Past u de tekst niet aan voor uw doelgroep, dan verliest u klanten en loopt u nieuwe klanten mis.

Een workshop voor uw medewerkers

Een workshop is niet alleen erg leerzaam, maar het is ook erg leuk om eens in een andere setting met uw collega’s aan de slag te gaan. U slaat twee vliegen in een klap. Door een andere blik op schrijven te krijgen, kunt u mogelijk meer klanten bereiken en wellicht zelfs een nieuwe doelgroep tot uw klantenkring laten toetreden. Tijdens de workshop leert u hoe effectief taal kan zijn.

Een workshop bij Eigen Wijze Woorden

Eigen Wijze Woorden weet als geen ander hoe krachtig het geschreven woord kan zijn. Wij verzorgen dan ook graag de workshop schrijven voor u en uw medewerkers. Heeft u specifieke wensen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op om de invulling van de workshop te bespreken.